srijeda, 30. studenoga 2011.

   PREVEDENO S ENGLESKOG

Skupina putnika došla jer do podnožja visoke planine na čijem je vrhu, kako kažu, bilo neprocjenljivo blago. Željni da dođu do njega tražili su put kojim bi se mogli popeti. Brzo su otkrili da postoje mnoge staze prema vrhu. Na početku svake staze domoroci su tvrdili da je baš ta staza najbolja i zapravo jedina kojom se može doći do vrha. 

To je putnike zbunilo jer nisu znali kome vjerovati.
Nekoliko odvažnijih ipak je krenulo uzbrdo i uskoro su stigli do visoravni s koje se nazirao vrh. Čuli su kako ih netko doziva s vrha planine. Glas je jedva dopirao do njih , ali je bio razgovijetan. Požurili su natrag do svojih drugova i rekli im da ne brinu jer poruka glasi: SVE STAZE VODE DO VRHA.

Svi su bili oduševljeni i krenuli su podnožjem planine govoreći raznim grupama domorodaca kako svaka staza vodi do vrha, a ne samo njihova. Neki su tu vijest primali s odbojnošću, a neki radosno, no putnici su nastavljali putovati oko planine noseći svima radosnu vijest. No usprkos toj spoznaji nitko se od njih nije pokušao popeti do vrha.

Zapravo oni koji su prenijeli poruku s vrha planine čuli su samo njen prvi dio (Sve staze vode do vrha), a drugi dio koji su prečuli bio je:
POPNITE SE JEDNOM OD OVIH STAZA!  
 

Nema komentara:

Objavi komentar